Nico Rosberg: "Wellicht keer ik nog terug in de Formule 1, maar niet als rijder"

16 mrt. 2017 20:15 Redactie

Nico Rosberg wil ooit best terugkeren in de Formule 1


De gestopte wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg heeft er best wel oren naar om ooit terug te keren in de door hem zo geliefde sport. Hij zal dit echter onder geen beding doen als coureur.

"Een terugkeer als coureur is uitgesloten", aldus Nico Rosberg. Wel houdt Rosberg zijn oren en ogen open voor nieuwe 'projecten', zoals hij het zelf noemt. "Ik ben aan het kijken naar nieuwe projecten. Maar ik moet zeggen dat deze rust me ook wel bevalt, ik ben een stuk relaxter nu. Twintig wedstrijden per jaar rijden is een gekkenhuis, alhoewel het wel het leukste gekkenhuis ter wereld is", zegt Rosberg met een knipoog.

"Ik ben erg gepassioneerd en heb heel erg genoten van mijn carrière, maar de Formule 1 is geen speelplaats. Als je iedereen wilt verslaan en wereldkampioen wilt worden kan je geen compromissen sluiten en moet je keihard zijn. Ook richting je familie", voegt hij daar aan toe.

Een terugkeer als rijder is dus uitgesloten, maar wellicht kan hij in een andere rol terugkeren. "Er is veel mogelijk, ik zeg er in elk geval geen nee tegen. Ik zou graag op sociaal gebied iets willen betekenen voor kansarme mensen en kinderen", aldus Rosberg. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, geeft Rosberg toe. "Ik zou bijvoorbeeld ook jonge coureurs kunnen begeleiden of een adviseursrol op me kunnen nemen."

Ondanks het feit dat hij het nu rustig aan kan doen, wil Nico Rosberg ook uit zijn relatief 'rustige' leven van nu alles halen. De winnaarsmentaliteit blijkt niet snel verdrongen. "Ik heb alles uit mijn carrière gehaald wat ik eruit wilde halen. Mijn nieuwe leven beschouw ik hetzelfde, hier wil ik ook alles uit halen", besluit Rosberg.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen