Nicolas Latifi maakt debuut in Formule 1-bolide tijdens Pirelli-test

17 mei 2017 08:01 Redactie

Nicolas Latifi testrijder nieuwe Pirelli-banden


De Canadese testcoureur van Renault, Nicolas Latifi, zal vandaag zijn eerste meters gaan maken in een Formule 1-bolide. Latifi zal in de Renault RS17 deelnemen aan een ontwikkelingsprogramma van Pirelli, voor de banden van volgend seizoen.

De 21-jarige Canadees is sinds vorig jaar de testcoureur van Renault. Hij zal vandaag het stuurtje overnemen van vaste coureur Jolyon Palmer, die gisteren de eerste dag van het testprogramma voor zijn rekening nam.

"Dit is een spannende stap voor Nicolas", zei Renault-baas Cyril Abiteboul. "Hij zal kennis gaan maken met de huidige generatie Formule 1-wagens, precies dezelfde als waar we afgelopen zondag de Grand Prix van Spanje mee reden. Dit is een unieke kans voor hem om ervaring op te doen en zich voor te bereiden op een eventuele toekomst in de Formule 1."

Latifi is op dit moment actief in de Formule 2, waar hij afgelopen zondag nog op het podium stond. De Canadees is verheugd en vereerd dat hij plaats mag nemen in de Renault RS17. "Ik ben extreem vereerd dat ik deze mogelijkheid krijg aangeboden. Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen en over de baan te rijden", aldus Latifi.

"Als testcoureur heb ik al op allerlei manier bijgedragen aan het Formule 1-programma van Renault, maar dit is iets speciaals. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met het team en Pirelli", zei Latifi in voorbereiding op zijn eerste Formule 1-test.

Foto: Renault Sports F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen