'Niemand presteert beter dan Raikkonen in de tweede Ferrari'

06 jun. 2017 17:23 Redactie

Mika Salo gelooft in Kimi Raikkonen


Er is geen betere teamgenoot voor Sebastian Vettel te vinden dan Kimi Raikkonen. De Fin is bij Ferrari al vier jaar op rij de langzaamste, maar desondanks kan het team volgens Salo geen snellere coureur vinden.

Voormalig F1-coureur Mika Salo reed in zijn carrière een aantal races voor Ferrari. In 1999 verving hij de geblesseerde Michael Schumacher als teamgenoot van Eddie Irvine. De Fin is van mening dat zijn landgenoot Kimi Raikkonen de beste optie is voor het Italiaanse team.

Na een pole in Rusland en een tweede positie in Monaco zijn er wederom de geruchten dat Ferrari door wil gaan met de ervaren Fin. Een logische keuze aldus Salo.

"Ferrari zal zeker mee laten weten dat de relatie tussen Kimi en Sebastian erg goed is. Ik zie geen geschikte vervangers vrijkomen aan het einde van dit seizoen. Niemand van de potentiële kandidaten zou het beter doen dan Raikkonen," laat hij Ilta Sanomat weten.

"Kimi finishte in Monaco als tweede en zit altijd dicht bij Vettel. Sebastian heeft al een ruime voorsprong opgebouwd, maar als Kimi een aantal races weet te winnen zijn de rollen snel omgedraaid."

In de periode 2014 tot en met heden wist Raikkonen geen enkele race te winnen. Zijn teamgenoten versloegen hem ieder jaar met ruime cijfers en ook dit seizoen is Vettel een maat te groot. Hoewel Kimi de laatste races op dreef is, is de grote vraag of er daadwerkelijk niemand anders voorhanden is die minimaal net zo goed presteert. De namen van Daniel Ricciardo, Carlos Sainz en Sergio Perez worden vaak genoemd.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen