Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Niet een, maar twee problemen troffen Verstappen in slotfase GP Bahrein

Max Verstappen klaagde eerste over stuurproblemen, waarna hij niet veel later uitviel. De problemen hadden twee verschillende oorzaken, zo vertelt teambaas Christian Horner.

Na afloop van de Grand Prix van Bahrein stond Red Bull met lege handen. Max Verstappen én Sergio Perez vielen namelijk uit in de slotfase van de race, waardoor Ferrari en Mercedes de eerste vier plekken onder verdeelden. Red Bull-teambaas Christian Horner baalt na afloop als een stekker. "Wat een wrede manier om de race te eindigen. Het leken mooie punten te worden, maar het ging in rook op", zucht hij bij Sky Sports . Horner bevestigt dat beide coureurs werden getroffen door hetzelfde probleem. "Het lijkt op een vergelijkbaar probleem bij de beide auto's. We weten nog niet precies wat het is, maar we moeten het gaan onderzoeken, zodat we precies begrijpen wat het heeft veroorzaakt", aldus de Brit.

Twee verschillende problemen voor Verstappen

Bij Perez ging het om een probleem, maar bij Verstappen speelden er twee dingen. Het eerste probleem, met zijn stuur, daar klaagde Verstappen namelijk al ronden lang over. Volgens zijn teambaas was het niet gerelateerd aan het probleem dat hem uiteindelijk deed uitvallen. "Nee, de twee dingen hadden helemaal niets met elkaar te maken. Na de laatste stop, toen Verstappens auto weer van de krik kwam, ontstond er namelijk een stuurprobleem. Het veranderde wat aan de ophanging, waardoor deze links en rechts niet helemaal meer gelijk was aan de voorkant."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024