'Niet Ferrari maar Mercedes geeft teamorders'

08 jun. 2017 16:12 Redactie

Mercedes is degene die teamorders geeft


Sinds de zege van Sebastian Vettel in Monaco ligt Ferrari behoorlijk onder vuur. De Italiaanse renstal wordt er namelijk van beschuldigd dat de overwinning van Vettel het gevolg was van een teamorder.

Voormalig Formule 1 coureur Marc Surer beweert nu echter dat niet Ferrari maar juist Mercedes zich bedient van teamorders. Aan Sky Germany geeft hij zijn visie op het gebeuren.

"Je kunt Ferrari niet beschuldigen van het geven van een teamorder. Juist het tegenovergestelde. In China werd Vettel opgehouden en zat hij lange tijd vast achter Raikkonen. Ferrari greep op dat moment echter niet in. Mercedes aan de andere kant gaf juist wel een teamorder in Bahrein. Zij deden dit ook nog openlijk over de boordradio."

Surer verwijst hiermee naar de boodschap aan Bottas. De Fin kreeg tot twee keer toe via de boordradio te horen dat hij zijn teamgenoot voor moest laten. Surer is wel van mening dat Ferrari ervoor moet zorgen dat Raikkonen wel een teamspeler blijft.

"Ik verwacht dat Ferrari er op de juiste manier mee om zal gaan. Later in het seizoen hebben ze Kimi ongetwijfeld nog hard nodig. Als ze hem nu al vragen om opzij te gaan, dan breekt het zijn moraal."

Het gezicht van Raikkonen sprak na afloop van de race in Monaco echter boekdelen. Hij was bepaald niet blij met de hele gang van zaken. Volgens Surer is de lucht inmiddels wel weer opgeklaard tussen Kimi en zijn team.

"Kimi heeft ondertussen wel ingezien wat er is gebeurd. Natuurlijk is het logisch dat hij in eerste instantie pissig was dat hij de race had verloren. Hij zal inmiddels hebben beseft dat Vettel gewoon sneller was in Monaco. Einde verhaal."

Vettel leidt nu het kampioenschap met 25 punten voorsprong op de nummer twee Lewis Hamilton. Volgens Surer moet Hamilton op zijn tellen passen, niet alleen voor Vettel maar ook zeker voor zijn teamgenoot.

"Als Lewis wereldkampioen wil worden, dan moet hij zijn zaken op orde krijgen. Minder rond de wereld vliegen en zich meer focussen op het racen. Bottas biedt hem flink partij en is hem soms zelfs te snel af. Dat had Hamilton vast niet verwacht. Bottas is een harde werker en goed in staat om het maximale uit zijn auto te halen. Net als Rosberg vorig jaar deed."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen