Nieuwe achterwielophanging voor Max Verstappen

07 apr. 2017 07:35 Redactie

Red Bull past achterwielophanging aan na problemen Australië


Het Formule 1 team van Red Bull Racing heeft de bolides van Max Verstappen en Daniel Ricciardo voorzien van een gewijzigde achterwielophanging.

Na de problemen met de set-up van de RB13 in Australië heeft het team van Red Bull besloten om een nieuwe achterwielophanging te monteren in China. Daniel Ricciardo liet op donderdag al weten dat hij problemen heeft met de grip aan de achterkant van zijn bolide.

Het team was donderdagavond laat nog bezig om de ophanging aan te passen, meldt Motorsport.com. Red Bull kampt met een tekort aan downforce op de RB13, wat is ingegeven door het feit dat het gebrek aan motorvermogen gecompenseerd moet worden. Dit betekent dat ontwerper Adrian Newey gepoogd heeft om een 'clean' ontwerp toe te passen, zonder extra vleugeltjes. Tijdens de wintertests was de aanname dat de kale RB13 nog voorzien zou worden van aerodynamische vondsten in Australië.

Bij de seizoensopenener bleek niets minder waar. De bolide van Verstappen en Ricciardo bleef kaal. In China heeft het team diverse aanpassingen aangebracht aan de aerodynamica van de RB13 die moeten zorgen voor meer downforce.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen