Nieuwe bolide Verstappen gebaseerd op sterke punten 2016 auto

11 jan. 08:18 Redactie

Nieuwe Red Bull ontworpen op basis van sterke punten 2016 auto


Het principe van nieuwe regels en een schone lei in het aankomende seizoen gaat niet helemaal op voor Red Bull. De auto van 2017 is ontwikkeld op basis van de Red Bull RB12 van afgelopen seizoen.

Dan Fallows, hoofd van de aerodynamica-afdeling bij Red Bull Racing liet namens het team weten dat de auto van het afgelopen jaar belangrijk is geweest voor de ontwikkeling van de auto voor het aankomende seizoen.

De nieuwe reglementen zorgen ervoor dat de auto's er heel anders uit komen te zien. Zo worden ze breder en lager. In cijfers; de breedte gaat van 1800 naar 2000 millimeter en de hoogte van de achtervleugel gaat van 950 millimeter naar slechts 800. Het gevolg hiervan is onder andere een snellere auto. Belangrijk bij al deze veranderingen is ook de mogelijkheid om de diffuser achterop de auto effectiever te maken, wat zal zorgen voor meer neerwaartse druk. Ook de nieuwe banden mogen we niet vergeten. Deze zullen zorgen voor meer grip en een tijdwinst van zo'n 3 tot 5 seconden per ronde.

Dat de auto van aankomend jaar er heel anders uit gaat zien dan die van afgelopen jaar is zeker. Volgens het team betekent dat niet dat alle opgedane kennis en oude (succesvolle) concepten niet meer relevant zijn. “Je gaat er vanuit dat je de vorige auto goed begrijpt. Als die auto goed was, heb je bij de wijzigingen in het reglement de mogelijkheid om uit de kennis van die auto je voordeel te halen. Pak die basisprincipes, kijk wat je er binnen de nieuwe regels mee kunt. Ga terug naar de basis om te zien wat je precies wilt bereiken” vertelt Fallows.

Wanneer we die nieuwe auto zullen zien is nog niet bekend. Red Bull Racing heeft nog geen datum voor de presentatie bekend gemaakt. Het zal in ieder geval voor de eerste test op 27 februari in Barcelona zijn.

Foto: Red Bull contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen