'Nieuwe Ferrari krijgt 1000 PK en compleet rood uiterlijk'

03 jan. 13:27 Redactie

Ferrari neemt afscheid van wit in 2017


Het formule 1 team van Scuderia Ferrari is volop bezig met het afronden van het design voor de 2017 bolide. Door de nieuwe formule 1 regels zal de 2017 Ferrari er compleet anders uit zien. Los van de veranderende regels lijkt Ferrari terug te grijpen naar een design waarin de witte kleurstelling verdwenen is.

In 2016 bracht de witte kleur het team geen succes en mede op verzoek van de bijgelovige Italianen zal de 2017 bolide weer het traditionele Ferrari-rood bevatten. La Gazetta dello Sport geeft de nieuwe bolide de codenaam 668.

Ferrari heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een compleet nieuwe powerunit. Niet alleen de verbrandingsmotor is verbeterd, maar ook de onderdelen zoals de MGU zijn op diverse punten aangepast. Dit moet ertoe leiden dat Ferrari in 2017 voor het eerst de beschikking heeft over minimaal 1000PK. Daarnaast zou de bolide van Vettel en Raikkonen uitgerust worden met een compleet nieuwe versnellingsbak, werkt men aan een nieuw ontstekingsmechanisme en krijgt de bolide een smalle neus, aldus La Gazetta.

De presentatie op 24 februari wordt gevolgd door een filmdag op het circuit van Maranello, waarna het team afreist naar Barcelona voor de eerste wintertest. Het Italiaanse team behaalde haar laatste wereldtitel in 2007 en wacht al ruim een seizoen op een overwinning.

Foto: Scuderia Ferrari

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen