'Nieuwe Honda motor levert minder vermogen dan die van 2016'

18 mrt. 2017 07:30 Redactie

Honda motor niet alleen onbetrouwbaar, maar ook veel te langzaam


De nieuwe Honda motor levert volgens David Coulthard minder vermogen dan zijn voorganger. In 2016 stond het team al stijf onderaan als het ging om vermogen en topsnelheid. In 2017 lijkt het gat richtig de topteams nog groter te zijn. 

Voor het Formule 1 team van McLaren zijn de druiven erg zuur. Het had er goede hoop op dat Honda met de compleet nieuwe motor de aansluiting kon vinden met de andere motorfabrikanten. Niets lijkt minder waar. Onbetrouwbaar en langzaam, dat is de nieuwe V6 tot op heden.

David Coulthard vindt dat McLaren haar toekomst niet af kan laten hangen van Honda. 

"Iedereen binnen het team moet zich focussen op de prestatie van Honda. Dit omdat ze niet in staat zijn om hun targets te halen. Het is duidelijk dat ze er niet in slagen om de targets die ze vorig jaar afgaven nu waar te maken."

"Volgens de geruchten heeft de nieuwe Honda zelfs minder vermogen dan de motor van vorig seizoen! Er worden dan excuses aangevoerd in de trend van betrouwbaarheidsproblemen, maar dat is niet het enige probleem." aldus DC tegenover Autosport ME.

"Alles draait in de Formule 1 om prestaties en als Honda niet kan voldoen aan deze criteria dan moet McLaren een andere partner zoeken. Anders kan dit de toekomst van het team in gevaar brengen. Zonder goede motorleverancier ben je niets waard."

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen