Nieuwe Honda motor voor McLaren in Rusland

25 apr. 2017 07:40 Redactie

McLaren verwacht dat Rusland ommekeer wordt in lastig seizoen


Tot op heden is het bepaald niet het seizoen van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. De nieuwe Honda motor kampt met betrouwbaarheidsproblemen en komt beduidend snelheid tekort.

Races uitrijden of überhaupt al starten vormen op dit moment de grootste uitdaging voor het team van McLaren. Echter, in Rusland komt Honda met een grote update waardoor de betrouwbaarheid verbeterd wordt.

Nadat de eerste testdag in Bahrein met reserverijder Oliver Turvey nog problemen opleverde, kon Vandoorne op de tweede dag plotseling een race-afstand afleggen zonder problemen.

Honda projectleider, Yusuke Hasegawa, verklaarde aan Autosport het volgende: "Het team heeft hard gewerkt, vooral om maatregelen te vinden voor onze MGU-H probleem. Hierdoor liet de betrouwbaarheid veel te wensen over. Door deze maatregelen kon Vandoone op de tweede testdag 81 ronden afleggen. Dat was voor ons de bevestiging dat we met onze oplossing de juiste weg zijn ingegaan."

De keerzijde is echter wel dat de rijders binnenkort te maken krijgen met gridstraffen. Bij Vandoorne wordt bij de vierde race al de vierde MGU-H gemonteerd. Dat betekent dat hij bij elke verdere wissel hiervan een gridstraf ontvangt. Ook Alonso staat op scherp. In Rusland wordt bij hem de derde MGU-H geïnstalleerd. Met de nieuwe MGU-H lijkt het betrouwbaarheidsprobleem opgelost maar qua snelheid komt de Honda krachtbron nog steeds tekort.

Toch is het team van McLaren positief gestemd over de ontwikkelingen van Honda. Vandoorne verwacht dat in Rusland een ommekeer wordt gemaakt.

"Na enkele lastige weken, was de laatste testdag in Bahrein erg bemoedigend. Niet alleen voor mijzelf maar voor het hele team. Dit hadden we ook nodig. We hebben tijdens de testdag veel belangrijke informatie verzameld waardoor we nu weten welke richting we op moeten."
 Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen