Nieuwe intermediate Pirelli zeven seconden per ronde sneller

07 apr. 2017 14:39 Redactie

Max Verstappen zeven seconden sneller dan jaar eerder


Bandenleverancier Pirelli was tevreden na de eerste vrije training in China. Ondanks dat er nauwelijks werd gereden waren de coureurs positief over de intermediates. Max Verstappen noteerde uiteindelijk een rondetijd die liefst zeven seconden sneller was dan die tijdens de vorige editie.

Mario Isola van Pirelli was tevreden met de eerste keer dat de 2017 banden op een regenachtige baan in actie kwamen. "Het was het debuut voor onze 2017 regenbanden en intermediates. We hebben hier ook een nieuwe compound van de regenband bij die meer grip moet geven."

"De test was niet zo uitgebreid omdat er weinig werd gereden, maar we zagen al wel dat de snelste rondetijd van Max Verstappen liefst zeven seconden sneller was dan die van vorig jaar. Beide onder soortgelijke omstandigheden."

"Met zowel een nieuwe intermediate als regenband zagen we de teams experimenteren tijdens de eerste training. De weersvoorspelling is nog wat onzeker voor de komende dagen. Het wordt nog afwachten wat we morgen en tijdens de race kunnen verwachten."

Foto: Pirelli

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen