'Nieuwe Manor was in 2017 goed genoeg voor WK-punten'

05 apr. 2017 18:28 Redactie

Manor was klaar voor de stap naar de subtop


Het voormalig Formule 1 team van Manor had veel vertrouwen in het ontwerp van 2017. De nieuwe bolide van 2017 zou een reuzenstap voorwaarts zijn geweest. Helaas ging het team deze winter failliet.

Afgelopen winter werd het team van Manor failliet verklaard na een jaar waarin het de aansluiting had gevonden met de subtop. Samen met Sauber streed het team om de laatste posities. Door de negende positie van Felipe Nasr in Brazilië verloor het team de tiende positie in het WK bij de teams. De $ 15 miljoen die het team van Manor daarop misliep betekende de doodsteek.

De nieuwe bolide voor 2017 was al in een zeer vergevorderd stadium. Het ontwerp was nagenoeg klaar en de windtunnelmodellen hebben we allemaal kunnen zien op het internet. Voormalig technisch directeur John McQulliam was ervan overtuigd dat het team een reuzensprong zou maken met de nieuwe bolide.

"Het is erg lastig om precies te voorspellen hoe snel de nieuwe auto zou zijn. Als we kijken naar de verbeteringen die meetbaar waren, ben ik ervan overtuigd dat we in staat ware om door te dringen tot Q2 tijdens de kwalificatie. We zouden mee kunnen strijden voor de punten punten tijdens de races."

Chief Designer deelt de mening. "Om de dingen in perspectief te plaatsen: Onze auto van 2016 was door slechts 93 mensen ontworpen. Aan de auto voor 2017 werkten liefst 210 mensen mee."

"Als we kijken naar het minimum gewicht van de auto, dan waren we in staat om met een gezond ballast gewicht te rijden."

"Onze verwachting was dat we ongeveer drie seconden per ronde langzamer waren dan de snelste teams."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen