Nieuwe Pirelli banden slijten veel minder snel

11 jan. 19:47 Redactie

Formule 1 coureurs kunnen langer op de limiet rijden met nieuwe banden


De formule 1 teams komen in 2017 in actie met nieuwe Pirelli banden. Als gevolg van de veranderende formule 1 regels worden de banden liefst 25% breder. Dit zorgt voor veel hogere bochtensnelheden en extra grip.

De banden voor het aankomende seizoen zijn compleet opnieuw samengesteld: "Het zijn compleet nieuwe compounds. We hebben ingezet op een lagere bandenslijtage." meldt Mario Isola aan Motorsport.com

"De prestaties van de banden zal aanzienlijk verschillen als we halverwege het seizoen racen op circuits met een hoge baantemperatuur. Daarnaast is er rekening gehouden met de wensen van coureurs om oververhitting van de banden tegen te gaan."

Door de nieuwe banden en compleet vernieuwde auto's zal een veel groter deel van het circuit vol gas worden afgelegd. De rondetijden worden verwacht om drie tot zes seconden per ronde omlaag te gaan. Diverse coureurs hebben reeds in de simulatoren van hun formule 1 team gereden en lieten al ontvallen dat de bochtensnelheden aanzienlijk omhoog gaan.

Bandenleverancier Pirelli is nog wel in het ongewisse in hoeverre de geteste banden aansluiten bij de prestaties van de 2017 bolides. Tijdens de tests die Mercedes, Ferrari en Red Bull uitvoerden, kwamen zij in actie met aangepaste bolides uit 2015. Van de 2017 auto's wordt een forse toename verwacht van de neerwaartse druk, iets dat van invloed is op het gedrag van de banden.

Vanaf 27 februari krijgen we een beter zicht op de prestaties van de banden en auto's. Dan starten de wintertests op het circuit van Barcelona. Bekijk hier op welke dagen Max Verstappen in actie komt.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen