Dit zijn de nieuwe plannen voor de Formule 1 fans

11 mei 2017 11:20 Redactie

Liberty zet in op betere fanbeleving


De eerste veranderingen van Liberty Media voor een betere fanbeleving zijn gepresenteerd. Formule 1 fans krijgen meer waar voor hun geld bij het bezoeken van Grand Prix.

Vanaf dit Grand Prix weekend worden er een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Geen schokkende zaken al zeggen wij het zelf, maar voor de hand liggende extra's voornamelijk gericht op de fans die de race bezoeken.

Er komt een fanzone bij iedere GP. In deze zone kunnen de fans racen in simulatoren en zelf pitstops oefenen. Bezoekers kunnen meedoen aan games en prijsvragen om zo kaarten voor de Paddock Club te winnen. Tevens komen er (extra) fotomomenten met de F1 teams. Hoofdprijs is dat een fan mee mag rijden in een Formule 1 auto over het circuit.

Nieuw is een speciaal televisie kanaal voor de fans. Op deze zender worden onder andere interviews uitgezonden en komen experts aan het woord. Sterren uit het verleden en huidige coureurs maken ook hun opwachting. Meer info hierover volgt later.

De zakelijke gasten van de Paddock Club krijgen toegang tot showmodellen van Formule 1 auto's. In de club wordt een Mercedes V6 motor opgesteld. Nieuw is dat de relaties een ronde over het circuit mogen rijden op de truck van de coureurs parade. Bezoekers met toegang tot de pitstraat mogen daar plaatsnemen in een volledig operationele pitbox. Op deze manier krijgen zij een uniek kijkje in de wereld van de F1.

Foto: Haas F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen