'Nieuwe Renault motor brengt Max Verstappen slechts één tiende'

29 apr. 2017 11:35 Redactie

'Motorupgrade Renault brengt geen drie tienden maar slechts één tiende'


De lang verwachte nieuwe motor van Renault brengt waarschijnlijk niet de gedroomde stap voorwaarts. Eerder dit seizoen werd er gesproken over een tijdwinst van drie tienden van een seconde.

De nieuwe Renault motor was ook in Rusland weer onderwerp van gesprek. In Canada komt de langverwachte nieuwe motor voor de teams van Renault F1, Red Bull en Toro Rosso. Tijdens de winterperiode werd er door Renault gesproken over een verwachte tijdwinst van drie tienden per seconde. De upgrade maakt onderdeel uit van het ontwikkelingsplan van de Franse fabrikant. Dit plan moet ervoor zorgen dat het de motor aan het einde van het seizoen evenveel vermogen levert dan de Mercedes krachtbron.

Auto Motor und Sport meldt nu dat de 'Canada versie' van de Renault niet de gedroomde stap voorwaarts is. In plaats van drie tienden tijdwinst per ronde zou het nog slechts om één tiende gaan. Bijkomend probleem is dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo al bezig zijn aan hun tweede verbrandingsmotor tijdens de vierde race. In Canada zouden ze dan de overstap moeten maken naar de derde krachtbron.

Dit druist in tegen de filosofie van de Franse leverancier, dat juist inzette op extra duurzaamheid voor de motor. Hierdoor zouden Verstappen en Ricciardo pas tijdens het zevende GP weekend hun verse motor inzetten. Juist in Canada waar de verbeterde versie wordt geïntroduceerd. Dit plan blijkt nu niet haalbaar.

Tijdens het seizoen, dat 20 races telt, mogen de coureurs slechts vier motoren gebruiken. De coureurs van Renault en Toro Rosso zijn ook bezig aan hun tweede Renault motor. Hierdoor hangt ook deze teams al een gridstraf later in het seizoen boven het hoofd.

Foto: Dan Istitene/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen