Nieuwe sponsor levert Force India 20 miljoen per jaar op

15 mrt. 2017 16:41 Redactie

Niet alleen de auto van Force India verandert van kleur, het banksaldo ook


Het Formule 1 team van Force India presenteerde gisteren sponsor BWT. Met de komst van de sponsor werd de VJM10 van het team uitgerust met een roze kleurstelling.

De 'Pink Panthers', zoals coureur Esteban Ocon zijn nieuwe Force India noemde, boeren goed. BWT wordt de hoofdsponsor van het team en is prominent aanwezig op de bolides van Ocon en Perez. Jaarlijks is er een bedrag meer gemoeid van 15 tot 20 miljoen Dollar.

Dit meldt de Kleine Zeitung op basis van haar bronnen. BWT is een Oostenrijks bedrijf dat actief is in de watertechnologie. De roze kleur zien we niet voor het eerst terug op een door BWT gesponsorde raceauto. Zo sponsorde het bedrijf in het verleden een DTM team, dat ook kleur bekende.

"De samenwerking met BWT is een geweldige mogelijkheid voor ons. Het is voor Force India de belangrijkste partnership in tien jaar Formule 1. Een bewijs van ons succes." laat teambaas Vijay Mallya weten.

BWT-CEO Andres Weißenbacher is blij met de samenwerking: "We benutten de Formule 1, de koningsklasse van de autosport, om onze naamsbekendheid te vergroten. We willen de wereld laten zien welke hoogwaardige kwaliteit onze producten hebben."

 

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen