Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2022

Nieuwe uitslag Formule 1 GP Verenigde Staten na teruggedraaide straf

Er staat, als het goed is, eindelijk een punt achter de Formule 1 GP van de Verenigde Staten 2022. Nadat op de donderdag de straf voor Fernando Alonso werd teruggedraaid, is dit nu hopelijk echt de definitieve uitslag.

Start USA 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Tijdens en na de GP van de Verenigde Staten werden er enkele straffen uitgedeeld. Fernando Alonso verloor zijn zevende plek vanwege een gehonoreerd protest van Haas F1, dat erop wees dat de Spanjaard met een onveilige bolide had gereden tijdens de GP in Austin, Texas. De stewards gingen daar in mee en telden voor straf dertig seconden bij de tijd van Alonso op. Daardoor viel hij terug naar P15.

Alexander Albon was op zijn beurt door een straf teruggezakt van P12 naar P13, maar door de straf van Alonso werd dat toch weer P12.

Straf teruggedraaid

Maar vier dagen na de race is de straf voor Alonso toch teruggedraaid, nadat het Alpine-team een Right of Review had aangevraagd. De stewards bogen zich opnieuw over de zaak en de straf werd teruggedraaid, omdat Haas het protest te laat had ingeleverd.

De zevende plek is dus toch wel voor Alonso. Het betekent dat Sebastian Vettel zakt naar P8, Kevin Magnussen naar P9 en Yuki Tsunoda naar P10. Esteban Ocon valt terug tot net buiten de punten, maar het Alpine-team zal daar zeker niet van wakker liggen, omdat het daar met de zevende plek van Alonso weer zes punten voor terugkrijgt.

Check hieronder de nieuwe en als het goed is nu echt definitieve uitslag van de GP van de Verenigde Staten 2022.

Uitslag Race - Verenigde Staten

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'