Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe upgrade Red Bull brengt Verstappen halve seconde per ronde

Op de laatste dag van de testdagen in Bahrein zagen we een Red Bull-bolide met een upgrade aan de sidepods en de vloer. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is deze upgrade goed voor een halve seconde per ronde.

Na zes testdagen en honderden rondes over de circuits van Barcelona en Bahrein is Red Bull zeer te spreken over de progressie van het team. Helmut Marko is er van overtuigd dat de RB18 een competitieve bolide is, vooral na de nieuwe upgrade die de Oostenrijkse renstal meenam voor de allerlaatste testdag. Sergio Perez en Max Verstappen maakten op deze dag kilometers met een bolide waarop we een nieuw sidepod- en vloerdesign zagen. Marko is zeer optimistisch. "Deze upgrade brengt ons meer dan een halve seconde per ronde", zegt hij bij Auto, Motor und Sport .

Red Bull heeft vertrouwen in het nieuwe Formule 1-seizoen

Tijdens de eerste vijf testdagen waren Verstappen en Perez al positief over de prestaties van de RB18, al waren er nog wat problemen met de balans van de bolide. Volgens Marko zijn ook deze problemen opgelost door de nieuwe upgrade. "We konden het onderstuur enorm reduceren." Door de nieuwe reglementen moet elk team opnieuw rondetijden gaan vinden die overeenkomen met de afgelopen jaren. "Wellicht is het met deze gecompliceerde aerodynamica een stap terug", weet ook Marko. Toch ziet het er volgens hem goed uit voor 2022: "De correlatie tussen de windtunnel en wat er op het circuit gebeurt is beter dan we hadden verwacht!"

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'