Niki Lauda: "Als Vettel niet uitvalt, dan is het voorbij"

01 jun. 2017 08:25 Redactie

Niki Lauda plaats Ferrari in de favorietenrol


Aan het begin van het seizoen bestempelde iedereen Lewis Hamilton als de grote favoriet voor de wereldtitel. Nu na zes races kijkt de drievoudig wereldkampioen tegen een achterstand van 25 punten aan.

Zijn grootste rivaal Sebastian Vettel won inmiddels al drie races tegenover Hamilton twee. Uitgerekend in Monaco wist Vettel een flink gat te slaan. Dankzij een sterke strategie van Ferrari won Vettel de race terwijl Hamilton niet verder kwam dan de zevende plek.

Hamilton gaf direct na het passeren van de finishvlag al een boodschap af aan zijn team: "De strijd is nog niet voorbij!" Ook tegenover Sky Sports News toonde hij zich behoorlijk strijdlustig.

"Het is een marathon, geen sprint. We moeten gewoon elke race ervoor gaan."

Hamilton klaagde vooral in Monaco dat zijn auto lastig te besturen was. De Ferrari bolide oogt daarentegen als een stabiele auto dat tot nu toe op elk circuit goed presteert. Ook is de Ferrari bolide redelijk eenvoudig af te stellen en zijn ze extreem goed met de nieuwe banden. Juist daarin laat Mercedes het afweten, althans volgens Niki Lauda. "We moeten een oplossing vinden voor ons bandenprobleem."

In gesprek met de Duitse krant Krone doet de teamadviseur van Mercedes er zelfs nog een schepje bovenop. Hij plaats Ferrari en dan vooral Vettel in de absolute favorietenrol.

"Vettel moet in ieder geval één keer uitvallen, zo niet, dan is het voorbij voor Mercedes. Ferrari zit echt in de juiste flow. Als ze zo doorgaan, dan wordt onze achterstand onoverbrugbaar!"

In het WK voor de constructeurs heeft Ferrari inmiddels 196 punten verzameld en Mercedes 179.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen