Niki Lauda: "Bottas moet zich nu echt bewijzen"

08 mei 2017 19:00 Redactie

Niki Lauda erkent dat Bottas tot nu toe goed presteert


Valtteri Bottas kreeg de kans van zijn leven toen het stoeltje van Nico Rosberg plotseling vrij kwam. Met slechts een jaarcontract op zak heeft de Fin echter weinig tijd om zichzelf te bewijzen.

Velen zien in Valtteri Bottas slechts een tweede rijder maar in Rusland liet de Fin zien dat er wel degelijk rekening met hem  gehouden moet worden. Zijn eerste pole in Bahrein kon hij niet verzilveren in een klinkklare overwinning. In Rusland daarentegen snoerde hij alle critici de mond. Niet alleen was hij in de trainingen sneller als zijn teamgenoot, ook in de kwalificatie versloeg hij opnieuw Hamilon. In de race zelf was hij bij de start dusdanig alert waardoor hij na de eerste bocht brutaal de leiding nam voor Sebastian Vettel.

Tot nu toe zijn zowel Hamilton als Bottas nog positief over hun verstandhouding en samenwerking. Echter, van Hamilton is bekend dat hij minder toeschietelijk wordt zodra een teamgenoot hem in de nek hijgt. Op dit moment bedraagt het onderlinge verschil slechts tien punten in het voordeel van de drievoudig wereldkampioen.

Hamilton weet in ieder geval dat hij flink aan de bak moet om Bottas van zich af te houden. Ook Niki Lauda, de teamadviseur van Mercedes, verwacht dat Hamilton alleen maar sterker wordt van deze onderlinge strijd.

"Lewis Hamilton is een ongekend talent, een drievoudig wereldkampioen. Misschien wint Lewis de komende drie races wel. Ik heb geen idee hoe het gaat lopen."

Lauda erkent echter wel dat Bottas het tot nu toe goed doet.

"Een pole-position en een overwinning in de vierde race is absoluut geen slecht resultaat. Nu moeten we gewoon afwachten hoe hij het verder gaat doen."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen