Niki Lauda: "Hamilton heeft gevochten als een leeuw"

15 mei 2017 13:15 Redactie

Hamilton heeft alles gegeven voor de zege in Spanje


Tijdens de GP van Spanje kwam het eindelijk tot een echt gevecht tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Een drievoudige wereldkampioen tegen een viervoudige, het was smullen voor de Formule 1 liefhebbers.

Lange tijd leek Ferrari dankzij Vettel in een zetel voor de zege maar een briljante strategie van Mercedes bracht daar verandering in. Hoewel, teamadviseur Niki Lauda ziet dit anders. Aan Formel 1 vertelt de oud wereldkampioen het volgende.

"In werkelijkheid heeft Lewis het helemaal zelf gedaan. Hij heeft gevochten als een leeuw voor deze overwinning. Als we hem vandaag niet hadden gehad, dan hadden we niet gewonnen."

Bij de start verloor Hamilton direct zijn koppositie aan Vettel die brutaal de leiding overnam. Na de eerste pitstop van Hamilton waarbij hij wisselde naar de mediums leek hij de strijd te hebben verloren. Dankzij zijn teamgenoot Bottas die een virtuele gele safety car situatie veroorzaakte, kwam Hamilton terug in de race. Hij maakte rap zijn achterstand op Vettel goed en profiteerde in de slotfase van zijn bandenvoordeel. Met een mooie inhaalactie op Vettel pakte Hamilton zijn 55e zege uit zijn carrière.

In ronde 44 kwam het dan eindelijk tot een gevecht tussen de twee kemphanen. Een gevecht waar Lauda van had genoten.

"Dat was een gevecht tussen de twee beste coureurs. Gelukkig kwam mijn Lewis als winnaar uit die strijd."

Ook technisch directeur James Allison was enorm onder de indruk van de prestatie van Hamilton.

"Overwinningen zijn altijd mooi maar als je na zo'n zwaardgevecht over maar liefst 12 ronden op deze manier de race wint, dan is er niks beters."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen