Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Niki Lauda: "Mercedes heeft belangrijke stap in WK gezet'

Mercedes vreesde het stratencircuit van Singapore en kwam er inderdaad moeilijk op gang. Zowel op vrijdag als op zaterdag kwamen Hamilton en Bottas flink tekort ten opzichte van Ferrari en Red Bull Racing. In de race sloegen de zilverpijlen echter genadeloos toe.

In de kwalificatie kwamen Hamilton en Bottas respectievelijk 7 tienden en 1,5 seconden tekort ten opzichte van Sebastian Vettel. In de race had Mercedes ineens wel weer de snelheid gevonden en profiteerde vooral Hamilton optimaal van de chaos bij de eerste bocht. Teamadviseur Niki Lauda heeft er wel een verklaring voor waarom zijn team het in de race ineens een stuk beter deed dan verwacht. "Met intermediates in de regen ligt alles direct heel anders. Onze auto was toen direct beter in balans. Vervolgens kregen we steeds meer grip toen we eenmaal op de droogweerbanden waren overgestapt."

Lauda benadrukt dat Mercedes nog gaat onderzoeken wat de oorzaak is geweest dat het in de trainingen en kwalificatie zo moeizaam verliep. "We moeten beter begrijpen hoe de banden werken. Hierdoor krijgen we de auto meer in balans. In de trainingen is het ons niet gelukt, maar onder andere omstandigheden lukte het plotseling wel. Waarom? Dat moeten we nog uitzoeken." Hamilton leidt het kampioenschap nu met maar liefst 28 punten voorsprong op Vettel. Volgens Lauda heeft hij dan ook een belangrijke stap in de richting van de titel gezet. "Een voorsprong van 28 punten is natuurlijk niet slecht. Tot nu toe was het onderlinge verschil steeds heel gering en dan is 28 best wel veel, je kunt misschien wel spreken van een voorlopige beslissing. Ik ben in ieder geval erg tevreden."

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China