Niki Lauda: "Valtteri bedankt!"

30 apr. 2017 17:30 Redactie

Niki Lauda onder de indruk van koelbloedigheid Valtteri Bottas


Valtteri Bottas toonde zich in de GP van Rusland van zijn beste kant. Nadat hij in eerdere races dit jaar nog de nodige fouten maakte, was de Fin op het Sochi Autodrome ijzersterk.

Bottas kende een goede start en kon bij bocht 3 de leiding overnemen van Sebastian Vettel. Daarna verloor de Fin de leiding in de race alleen nog tijdens de verplichte pitstops. Aan het einde van de race kwam hij nog behoorlijk onder druk te staan van Vettel maar tot een echte aanval van de Duitser kwam het niet meer.

Niki Lauda, de adviseur van Mercedes, nam na afloop bij Sky Sports dan ook letterlijk zijn hoed af voor de prestatie van zijn Finse coureur.

"De druk was vreselijk aan het einde. Het probleem was dat Vettel maar dichterbij bleef komen en we niet wisten hoe het af zou lopen. Tot de laatste drie bochten wisten we het niet. Maar het ging goed, godzijdank."

Lauda steekt zijn bewondering voor Bottas dan ook niet onder stoelen of banken.

"Dit was erg close. Het was erg moeilijk voor hem om zijn positie tegen Vettel, in een sterke Ferrari, te verdedigen. Ik kan alleen maar zeggen: heel hartelijk bedankt."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen