'In Barcelona begint het Formule 1 seizoen opnieuw'

08 mei 2017 11:55 Redactie

Niki Lauda verwacht nieuwe rangorde na de GP van Barcelona


Aankomend weekend vindt de vijfde Grand Prix van het Formule 1 seizoen plaats in Barcelona. Een belangrijke graadmeter voor de rest van het seizoen omdat iedereen met updates zal komen.

Ook Ferrari, Mercedes en Red Bull komen met updates waardoor de onderlinge verhoudingen er na de GP van Barcelona weleens anders uit kunnen zien. Op dit moment zijn Ferrari en Mercedes aan elkaar gewaagd en bedraagt het onderlinge verschil slechts één punt in het voordeel van Mercedes. Vettel daarentegen leidt het individuele klassement. De Duitser triomfeerde dit seizoen al twee keer waardoor hij een riante voorsprong van dertien punten op Hamilton heeft.

Het derde team op dit moment is het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Zij komen beduidend snelheid tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Red Bull bevindt zich in niemandsland omdat het op zijn beurt weer een enorm gat heeft met de rest van het veld. In de paddock wordt dan ook met name uitgekeken naar de updates waar Red Bull mee komt. Ook vorig jaar betekende de GP van Spanje namelijk de grote ommekeer voor de Oostenrijkse renstal.

Red Bull beschikt in Spanje nog niet over een update van de Renault krachtbron. Zij zullen, net als Ferrari trouwens, vooral met een aanpassing op het gebied van de aerodynamica komen. Het probleem voor Mercedes ligt vooral in het gewicht van de WO8. De nieuwe bolide zou nog te zwaar zijn wat de snelheid niet ten goede komt.

Ook de teamadviseur van Mercedes, Niki Lauda, verwacht dat Barcelona de rangorde weleens flink op de schop kan gooien.

“Het is simpel, iedere team komt met updates. Het seizoen begint in feite gewoon opnieuw. Natuurlijk weten we nu nog niet welk team de beste updates heeft. Dat zien we pas in de trainingen en natuurlijk in de race zelf."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen