© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Niki Lauda verwacht dat Red Bull zich mengt in titelstrijd

04 jul. 2017 22:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Dit Formule 1 seizoen leek de rol van Red Bull Racing in de titelstrijd gering te zijn. Na een moeizame start in de eerste races waarin de achterstand van Red Bull pijnlijk duidelijk werd, komt het team nu sterk terug.

Niki Lauda ziet Red Bull terugkomen in de titelstrijd

Daniel Ricciardo stond in de afgelopen vier races maar liefst vier keer op het podium. In Azerbeidsjan kwam daar een totaal onverwachtse overwinning bij. Red Bull Racing komt nog steeds weliswaar tekort om op eigen houtje Mercedes en Ferrari te kloppen maar de achterstand wordt elke race wat verkleind. Ook Niki Lauda is zich ervan bewust dat de Oostenrijkse renstal nog niet geheel kansloos is. Volgens de teamadviseur van Mercedes zou Red Bull nog weleens een rol kunnen gaan spelen in de titelstrijd.

Tegenover De Welt verklaart Lauda het volgende: “De zege van Red Bull in Azerbeidzjan heeft bij mij de alarmbellen doen afgaan. Wat mij betreft kunnen we Red Bull dan ook nog niet afschrijven voor de titelstrijd. De tweestrijd tussen Mercedes en Ferrari zou zomaar een gevecht tussen drie teams kunnen worden.”

Volgens Lauda worden de komende twee races in Oostenrijk en Engeland bepalend voor de rest van het seizoen.

Oostenrijk en Engeland zijn sleutelwedstrijden voor dit seizoen
Niki Lauda
© Red Bull Contentpool

“In Baku hebben we zelf ook weer een belangrijke stap gezet. In de kwalificatie waren we drie tot vier tienden sneller dan Ferrari. Doordat de wedstrijd nog al chaotisch verliep, is het racetempo lastig in te schatten. De komende twee races in Oostenrijk en Engeland zullen daarin een  duidelijker beeld verschaffen. Dat zijn de sleutelwedstrijden om te achterhalen wie zich het snelst en meest efficiënt ontwikkelt.

Mercedes leidt het kampioenschap met 24 punten voorsprong op Ferrari. Red Bull volgt als derde met een achterstand van 113 punten.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen