Niki Lauda: "Vettel naar Mercedes? Bullshit!"

13 mei 2017 19:30 Redactie

Niki Lauda ontkent overstap van Vettel naar Mercedes


Na twee lastige jaren bij Ferrari is Sebastian Vettel weer helemaal de oude. De Duitser gaat dan ook riant aan de leiding in het WK met dertien punten voorsprong op Hamilton.

Ondanks dat Vettel momenteel succesvol is met Ferrari wordt er volop gespeculeerd over zijn toekomst. Er werd zelfs al gesuggereerd dat Vettel een handtekening heeft gezet over een voorcontract bij Mercedes. Vettel zelf deed dit af als een hersenspinsel van de Italiaanse pers.

"De situatie is wat mij betreft erg duidelijk. Ik richt mij volledig op dit jaar. We bevinden ons in een zeer goede positie en daar willen we natuurlijk ook graag blijven. Alle andere zaken zijn dan ook niet belangrijk. Natuurlijk zijn er altijd verhalen, misschien uit Italië, misschien uit Duitsland. Ik zou zeggen, vraag het eerst eens aan de Italiaanse pers."

Ook teambaas Arrivabene wilde in Barcelona niet ingaan op vragen over het aflopende contract van Vettel.

"We moeten ons concentreren op de dingen die we moeten doen. Praten over contracten heeft niet onze prioriteit. Waarom moeten we daarover praten? Dat leidt alleen maar af. We kijken elkaar gewoon in de ogen en weten dat we een team zijn."

Ook Niki Lauda, de adviseur van Mercedes,  vertelde in Spanje aan ESPN dat hij 'doodziek' wordt van al dit soort verhalen.

"Het is gewoon echt bullshit! Sorry hoor, maar ik word gewoon gek van al die verhalen. Waarom? Heel simpel, Vettel is een typische Ferrari coureur, zijn hart zit volledig bij Ferrari en ja, ook geld speelt natuurlijk een rol. Waarom zou Vettel in hemelsnaam Ferrari verlaten nu ze winnen? Daar is echt geen reden voor. Hij blijft gewoon bij Ferrari. Hij houdt van het team, alles is goed daar. Dus ja, er is geen enkele reden om dit soort dingen te verzinnen."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen