Nog onduidelijk wanneer Max Verstappen motorupgrade krijgt

22 mei 2017 15:28 Redactie

Renault heeft nog geen definitieve planning voor upgrade Verstappen


Bij Red Bull en Toro Rosso kijkt men al maanden reikhalzend uit naar een upgrade van motorleverancier Renault. De Franse krachtbron kampt nog altijd met diverse problemen.

Al tijdens de wintertest doken er problemen op die niet vooraf ingecalculeerd waren. De nieuwe MGU-K, (hybride deel red.) ging te vaak kapot bij de drie door Renault aangedreven teams. Dit betekende dat Renault voor aanvang van het seizoen besloot om de oude versie in te zetten. Deze is liefst vijf kilo zwaarder en iets minder krachtig. Hierdoor verliezen Max Verstappen en Daniel Ricciardo puur door het extra gewicht al twee tienden per ronde.

In eerste instantie zou de MGU-K van 2017 weer gebruikt gaan worden tijdens de GP van Rusland. Het systeem is echter nog niet betrouwbaar genoeg. Max Verstappen liet tijdens de Jumbo Racedagen weten dat het vernieuwde systeem nog altijd niet op de auto zit.

Motorleverancier Renault durft niet aan te geven wanneer de MGU-K ingezet wordt. "Deze winter zagen we tijdens de tests dat de nieuwe versie van de MGU-K niet betrouwbaar genoeg was. De grootste vooruitgang was het lagere gewicht, " laat Remi Taffin van Renault weten.

"We zetten de nieuwe MGU-K in als dit past binnen onze plannen voor de aandrijflijn en het product betrouwbaar genoeg is. We willen onze complete krachtbron verbeteren, niet alleen de MGU-K."

De upgrade voor de verbandingsmotor zelf stond oorspronkelijk gepland voor de GP van Canada. Deze is tot nader order uitgesteld, maar Red Bull hoopt toch uiterlijk in Baku de beschikking te krijgen over de upgrade. Het lijkt er nu op dat tegelijk met de motorupgrade ook de nieuwe MGU-K wordt geïntroduceerd. 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen