Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris geïrriteerd door Mazepin: "Dit heeft mijn hele kwalificatie verpest!"

Weer is er een coureur niet blij met Nikita Mazepin na afloop van de kwalificatie. Lando Norris, die als negende kwalificeerde, was na afloop geïrriteerd door de in de weg rijdende Rus.

In Q1 was het zeer druk op de baan. Lando Norris was bezig aan zijn snelle ronde toen hij in de derde sector langzaam rijdend verkeer tegenkwam. Allemaal gingen ze zo snel mogelijk uit de weg, op Nikita Mazepin na. De Haas-coureur koos ervoor om toch maar aan zijn snelle ronde te beginnen, pal voor de neus van Norris. Daardoor verloor de Brit naar eigen zeggen veel tijd in de laatste paar bochten. "Dat heeft me de kwalificatie gekost, zo voelt het. De auto was goed en ik heb niet het gevoel dat ik het slecht heb gedaan. Ik had gewoon een gast (Mazepin, red.) die me enorm heeft opgehouden. Daardoor heb ik een tweede set banden moeten gebruiken (in Q1, red.)", zo doelt hij op de set banden die hij uiteindelijk in Q3 opnieuw zou gebruiken, maar die dus niet meer nieuw waren. "Als het om zulke kleine verschillen gaat, om tienden en honderdsten van een seconde, dan wil je gewoon elke kans die je krijgt om je tijd te verbeteren grijpen en kan je geen fouten maken. Als dat dan gebeurt en je hebt een set minder om echt te pushen, dan is dat kostbaar. Het is dus nogal irritant, want ik heb het gevoel dat we vijfde of zesde hadden kunnen worden." Mazepin heeft een gridstraf van drie plaatsen en een strafpunt gekregen voor zijn actie. Het verandert niets aan zijn startplaats op zondag, want hij start al op P20. Check hieronder het voorval.

1391048329547636741

'Under investigation' Nikita Mazepin had weer een zeer vreemde manoeuvre in Q1 Dit keer was Lando Norris de dupe #ZiggoSportF1 #F1 #SpanishGP pic.twitter.com/lHQK7jUJNV — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) May 8, 2021

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin