Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris sluit nieuwe gesprekken met Red Bull niet uit

Christian Horner bevestigde in 2022 al dat Red Bull gesprekken heeft gevoerd met Lando Norris. De McLaren-coureur legt nu zelf uit waarom hij bij zijn team is gebleven, maar sluit niet uit dat er in de toekomst nieuwe gesprekken plaatsvinden met het team van onder andere Max Verstappen.

De komende jaren zal er geen overstap komen van Lando Norris naar een ander team. De McLaren-coureur heeft een contract tot en met 2025 bij zijn huidige team en ziet geen reden om eerder over te stappen. Toch sluit hij niet uit dat hij tegen het einde van zijn contracttermijn verder kijkt dan alleen McLaren. Mocht dat gebeuren ergens rond het jaar 2025, dan is het niet de eerste keer voor Norris. Enige tijd geleden had hij al gesprekken met andere partijen, waaronder Red Bull. Christian Horner zei toen dat de twee regelmatig met elkaar hebben gesproken, maar 'telkens tekende hij een dag later weer bij McLaren'. Norris bevestigt de gesprekken en legt uit waarom hij liever een lang contract bij de Britse renstal wilde hebben. "De gesprekken die ik had met Red Bull waren gewoon een algemeen ding. Elke coureur probeert met alle teams te praten", zegt hij tegen Autosport . "Dat is ook de reden waarom ik een langer contract heb getekend, zodat ik daar niet meer op hoef te letten de komende tijd."

Norris en Red Bull weer in gesprek?

De 24-jarige coureur legt uit dat hij met meerdere partijen wil praten als 'de tijd rijp is', maar dat er op dit moment nog geen sprake is van contact met Red Bull of een ander F1-team. "Als een contract echter zijn einde nadert, dan wil je altijd met zo veel mogelijk mensen gaan praten om alle opties af te wegen en te kijken wat het beste pad is." "Ik sprak niet alleen met Red Bull, maar ook met andere partijen. Wat kan er nu gebeuren? Wat kan er in de toekomst nog gebeuren? Iedereen heeft dit soort gesprekken, maar ik heb nu een langer contract, zodat ik er niet meer over hoef na te denken." "Ik wist dat er niets was dat verleidelijk genoeg is om daadwerkelijk over te stappen, vooral kijkend naar waar ik momenteel sta in mijn carrière. McLaren was verreweg de beste optie." Tegen de tijd dat zijn contract afloopt, bekijkt Norris de situatie opnieuw. "Ik weet zeker dat het weer begint op te spelen over een aantal jaar, maar voor nu ben ik blij met waar ik zit en dat ik er niet over hoef na te denken. Ik denk er pas weer over na als de tijd rijp is."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen