Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: 'Verstappen won de titel zonder de beste auto'

Lando Norris is van mening dat Max Verstappen het wereldkampioenschap heeft gewonnen zonder de beste auto te hebben. Volgens de Brit had Mercedes het grootste deel van het seizoen de betere auto.

Max Verstappen is de wereldkampioen van 2021. De Nederlander wist in de laatste ronde van de laatste race titelrivaal Lewis Hamilton in te halen en zo zijn kampioenschap veilig te stellen. De Red Bull-coureur had dit seizoen de meeste overwinningen en de meeste polepositions, maar toch gelooft Lando Norris niet dat hij de beste auto had. "Ik feliciteer hem (Verstappen) met wat hij dit seizoen heeft gedaan, want ik geloof niet dat hij dit seizoen de betere auto heeft gehad", vertelde Norris aan verschillende media waaronder RacingNews365 . "Ik denk dat de Mercedes gedurende het grootste deel van het seizoen de betere auto is geweest. Max heeft meer pech gehad en ik denk dat hij als coureur minder fouten heeft gemaakt. Lewis heeft veel meer ervaring, heeft veel meer kampioenschappen gewonnen en ga zo maar door."

Hamilton verdient ook veel lof

De McLaren-coureur en de Red Bull-man kunnen het naast de baan ook goed met elkaar vinden. De twee rijden regelmatig een virtuele race samen. Norris is daarom blij voor zijn vriend, maar vindt ook dat we de prestaties van Hamilton dit seizoen niet moeten vergeten. "Ik ben erg blij voor hem (Verstappen). Hij is een goede vriend van me. Ik heb hem gefeliciteerd, maar ik heb ook Lewis gefeliciteerd omdat hij ook een geweldig seizoen heeft gehad en veel dingen heel, heel goed heeft gedaan", aldus de jonge Brit.

'Het was voor de tv'

Het F1-seizoen van 2021 eindigde met een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding tijdens de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi. Michael Masi besloot om met nog één ronde te gaan de safety car naar binnen te halen. Daarnaast waren er maar enkele coureurs die zich van een ronde achterstand mochten ontdoen, precies de coureurs die op dat moment tussen Verstappen en Hamilton in reden. Er was veel te doen over deze beslissing en Mercedes tekende dan ook protest aan tegen de beslissing van de wedstrijdleiding. Norris geeft aan dat hij ook verrast was door het besluit van de wedstrijdleiding. "Ze zeiden dat ze ons niet zouden laten passeren, maar om dan plots te beslissen om het in de laatste ronde alsnog te doen te doen, was een beetje een verrassing." "Het was duidelijk gemaakt om een gevecht te worden. Het was voor de TV, het was voor het resultaat. Of het eerlijk was of niet, is voor mij moeilijk te bepalen. Ik wil beide coureurs gewoon graag feliciteren. Het was erg leuk om naar te kijken."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024