Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris zet Mercedes op haar plek na klaagzang

Lando Norris had in tegenstelling tot de Mercedes-coureurs weinig last van de porpoising. Volgens de jonge Brit is het voor Mercedes ook mogelijk om minder te stuiteren, maar in plaats daarvan kiezen ze voor meer performance.

In tegenstelling tot Lewis Hamilton in de Mercedes, die met zware pijn door porpoising uit zijn W13 klom na de race, had Lando Norris weinig last van het gestuiter. "Het was prachtig, ik heb ervan genoten", antwoordt Norris op de vraag hoe zijn rit was in de McLaren over het stratencircuit van Bakoe. "Ik mag niet klagen, we hebben een beetje last van porpoising en gestuiter, maar daar moet je mee dealen", gaat de Brit vervolgens vrolijk verder. Volgens de McLaren-coureur is het een kwestie van de juiste balans vinden tussen performance en de hoeveelheid porpoising. Hoe meer performance je aan wenst te spreken, hoe meer porpoising je krijgt, aldus de Brit. "Het is maar net waar je voor kiest. We kunnen de auto best makkelijk lager zetten om zo meer performance te ontsluiten, maar dan krijg je ook meer porpoising. Maar ik denk dat wij nu de juiste compromis hebben gevonden."

Norris vindt dat Mercedes niet mag klagen

Norris ziet dan ook een gemakkelijke oplossing voor het grote porpoising-probleem bij Mercedes. "Ik weet zeker dat Mercedes een stuggere vloer kan hebben en de auto kan verhogen zodat het een stuk fijner voor ze (de coureurs) zal zijn. Maar klaarblijkend willen ze geen performance verliezen." George Russell en Toto Wolff lieten weten dat er iets aan de technische regelementen gedaan moet worden om lichamelijke klachten door porpoising te voorkomen . Norris vindt deze klaagzang dus onterecht en zet de Duitse renstal op haar plek. "Ik denk niet dat er te klagen valt (over porpoising, red.). Ze moeten gewoon een manier vinden om het zelf te fiksen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'