Nyck de Vries begint sterk: P3 in eerste kwalificatie Formule 2

14 apr. 2017 20:24 Redactie

Nederlander kwalificeert zich als derde in de Formule 2


Nyck de Vries is zijn nieuwe avontuur in de Formule 2 goed begonnen. Tijdens de eerste kwalificatie van het seizoen op het circuit van Bahrein heeft de Nederlander zich als derde gekwalificeerd.

De Vries eindigde achter Antonio Fuoco (P2) en Charles Leclerc (P1). Daarmee bestonde de gehele top 3 uit coureurs die afkomstig zijn van een opleidingsprogramma. De Vries is lid van het McLaren Young Driver Programme, terwijl Fuoco en Leclerc onderdeel uitmaken van de Ferrari Driver Academy.

De Vries had wel een klein gelukje nodig om in de top drie te eindigen. In de slotminuten van de sessie kwamen Gustav Malja en Nabil Jeffri met elkaar in aanraking, waardoor de sessie stilgelegd werd. Hierdoor konden veel coureurs hun laatste run niet afmaken, wat in het voordeel was van de Vries.

De eerste race in de Formule 2 begint morgenmiddag om 12:10 uur Nederlandse tijd. Op zondag begint de tweede race (waarbij de eerste tien coureurs van de eerste wedstrijd in omgekeerde volgorde starten) om 13:15 uur.

Foto: Twitter McLaren

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen