Nyck de Vries: "Mijn doel is nog steeds de Formule 1"

13 mrt. 2017 15:30 Redactie

Nyck de Vries wil in de voetsporen van Stoffel Vandoorne treden


Deze week werd bekend dat Nyck de Vries dit seizoen zal uitkomen in de Formule 2, de vroegere GP2 klasse. De talentvolle Nederlander die al jaren onderdeel uitmaakt van het juniorenprogramma van McLaren hoopt daarmee hetzelfde pad te bewandelen als Vandoorne.

Ook Vandoorne maakt al jaren dienst uit van McLaren en kwam in het verleden uit in zowel de Formule 3 als in de GP2. Dit jaar maakt Vandoorne dan eindelijk zijn opwachting in de Formule 1. De Vries hoopt dan ook dat als hij succesvol is in de Formule 2 klasse dat hij alsnog een stoeltje kan bemachtigen in de Formule 1.

"Vandoorne heeft twee geweldige seizoenen in de GP2 gehad: hij won de titel in zijn tweede jaar en heeft meer GP2-races gewonnen dan ieder andere GP2-coureur. Uiteraard zou ik graag dezelfde weg als hem volgen."

De Vries rijdt in de Formule 2 voor het team van Rapax en weet dat alleen overwinningen tellen om op te vallen bij de topteams. Op de site van McLaren laat hij het volgende weten.

"We zijn hier om te winnen. Dat moet ons doel zijn. Ik ga geen voorspellingen doen. Vergeet niet dat ik een rookie ben, maar we zijn gefocust en er klaar voor. Ik ben van plan om direct een bijdrage te leveren. Hoewel ik in de eerste races ook het nodige zal moeten leren als nieuweling."

Even leek het erop dat de kansen op een stoeltje in de Formule 1 verkeken waren voor De Vries. Nu hij echter uit komt in de Formule 2 en daarnaast ook nog als reserverijder betrokken blijft bij McLaren, liggen alle opties nog open.

"Uiteraard gaat de meeste aandacht uit naar het racen in de Formule 2, dat begrijpen ze bij McLaren ook. Maar ik zal ook nauw betrokken worden bij het simulator-programma van McLaren. Daar ben ik blij om, ik geniet ervan!"
Foto: Twitter McLaren

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen