Nyck de Vries kwalificeert zich als derde in Formule 2-kwalificatie

13 mei 2017 09:02 Redactie

Nyck de Vries zit er weer goed bij in Formule 2


Niet alleen de Formule 1 is neergestreken in Europa, ook het jonge broertje, de Formule 2, begint aan het 'Europese seizoen'. Tijdens het tweede weekend van het seizoen doet het Formule 2-circus, net als de Formule 1, het Circuit de Barcelona-Catalunya aan.

Net als in het eerste weekend zat de Nederlander Nyck de Vries er in Barcelona weer goed bij. Met een 1:29.550 noteerde de Vries uiteindelijk de derde tijd, zo'n drie tienden achter de snelste tijd.

De snelste tijd werd neergezet door Charles Leclerc, de GP3-kampioen van vorig seizoen. Net voor de Vries en achter Leclerc nestelde zich Lucas Ghiotto. De Italiaan was net iets sneller dan de Vries; waardoor hij vanaf P2 mag starten in de eerste race van het weekend.

De kwalificatie voor de eerste Formule 2-race kende een rommelig slot. Lucas Ghiotto was lang de snelste en werd op korte afstand gevolgd door Nyck de Vries. Omdat Nabil Jeffri net voor tijd stilviel werd de rode vlag gezwaaid. In de resterende minuten bleven Ghiotto en de Vries binnen en keken ze toe hoe de concurrentie het deed.

De concurrentie kwam in de persoon van Charles Leclerc. De Fransman wist als enige de tijd van Ghiotto te verbreken, waardoor hij de poleposition pakte.

Voor Nyck de Vries is het te hopen dat hij zijn derde startpositie dit keer wel kan omtoveren in een podium. Tijdens de eerste race in Bahrein startte de Vries ook als derde, maar viel hij gedurende de wedstrijd terug tot de tiende plek. De eerste Formule 2-race in Barcelona start vanmiddag om 15:40 uur.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen