Nyck de Vries pakt punt in eerste Formule 2 race

15 apr. 2017 13:14 Redactie

De Vries kan tweede startplaats niet verzilveren


Nyck de Vries heeft op het snikhete circuit van Bahrein tijdens zijn eerste race in de Formule 2 de tiende plek behaalt. De Vries begon de wedstrijd als tweede, na een straf van Antonio Fuoco. 

De Vries moest duidelijk nog even wennen aan zijn nieuwe bolide bij de start. Hij kende een matige start met veel wielspin en verloor daardoor direct twee plekken. Hij nestelde zich uiteindelijk op de vierde plek en ging vanaf de vierde plek op jacht naar een podiumplaats. De jonge Fransman Charles Leclerc behield de leiding na de start maar was die na een paar ronden al kwijt aan Norman Nato. De top drie bleef echter zeer dicht bij elkaar en na zeven ronden pakte Leclerc de leiding weer over van Nato.

Nyck de Vries kon na een goede openingsfase het tempo van de eerste drie niet bijbenen en reed al snel in 'niemandsland'. Na de eerste pitstops van Nato en Lerclerc reed de Vries even tweede, maar na zijn eigen pitstop kwam hij weer terug op de vierde positie, maar stond hij wel onder flinke druk van Oliver Rowland en Luca Ghiotto.

Ondertussen ging het gevecht om de overwinning tussen Markelov, Nato en Leclerc. Net na de pitstops plaatste Nato een prachtige inhaalactie buitenom bij Lerclec, waarbij hij de virtuele leiding overnam. Door de afwijkende pitstop strategie pakte het tweetal een voorsprong op Markelov, die langer doorreed in zijn eerste stint.

Lange tijd leek het een vierde plek te worden voor De Vries, maar zijn zachte banden bleken aan het eind van de race helemaal aan gort te zijn gereden. Nadat hij de vierde plaats kwijtraakte aan Oliver Rowland werd hij ook snel gepasseerd door  Luca Ghiotto en Jordan King. Uiteindelijk bleek de wedstrijd iets de lang voor de Vries, die ver terug viel en als tiende over de finish kwam.

Vooraan pakte de gok van Markelov om laat te wisselen naar de zachte band goed uit. In de slotfase was hij op zijn verse banden een stuk sneller dan de nummers één en twee, waardoor hij in de laatste vier ronden nog de overwinning naar zich toe kon trekken.

Foto: Twitter McLaren

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen