Ocon: 'Falende DRS verpestte mijn kwalificatie'

13 mei 2017 17:30 Redactie

Haperende DRS kost Ocon zevende positie


Force India stond met twee auto's in de top 10, maar Esteban Ocon was allerminst tevreden. De jonge Fransman kon zijn DRS niet gebruiken tijdens zijn snelle ronden.

"Ik ben erg gefrustreerd. Het is echt jammer. Ik verloor drie tienden met de DRS die niet opende. Ik weet niet of ik te vroeg op de knop drukte, maar hij ging niet open. Er is daar geen lijn en de lijn is gisteren verplaatst. Ik heb geen idee wat er gebeurde", liet Ocon voor de camera's van Ziggo Sport weten.

Volgens de berekening van het team koste de falende DRS hem drie tienden, wat goed was geweest voor een zevende startpositie. "We hadden gewoon verder naar voren moeten staan. Mijn ronde was er goed genoeg voor."

Ocon zet morgen in op een goede start en hoopt dat hij daar nog een aantal auto's kan passeren. "De DRS zal morgen wel werken, maar we hebben een goede start nodig en een goede eerste ronde om ons in positie te brengen. We beschikken over de juiste snelheid."

In de eerste vier races van dit seizoen wist de Fransman punten te behalen. Force India is samen met Ferrari en Mercedes het enige team dat in iedere race met twee coureurs in de punten finishte.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen