Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon gaat voor éénjarige deal met Williams

Williams is het enige team waar Esteban Ocon nog terecht kan voor een racezitje in 2019. Hij wil graag voor de Engelse formatie uitkomen, maar dan wel voor maar één jaar.

Nadat Williams in gesprek met Sky Sports F1 al te kennen gaf dat Ocon op de zogeheten 'shortlist' staat, geeft Ocon in gesprek met datzelfde medium aan dat hij heel graag naar Williams gaat, zij het voor slechts voor een jaar. "Het is goed om te zien dat ze bij Williams George Russell hebben vastgelegd voor meerdere jaren. Dat is echter niet iets wat we voor mijzelf nastreven. Overigens ben ik oprecht blij voor George, aangezien het voor mij niet voelt alsof hij vanuit de Mercedes-familie een stoeltje voor mijn neus wegkaapt."

De Fransman wil zich overigens niet al te wanhopig vastklampen aan die ene Williams-kans: "Als ze me willen hebben is dat mooi en zo niet, dan is dat zo. Dan zijn er alsnog mooie kansen voor me weggelegd in 2020", aldus Ocon, die daarmee direct lijkt uit te leggen waarom hij zich niet voor meerdere jaren aan Williams wil binden.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"