Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2022

Ocon het snelst in tweede vrije training GP Brazilië, rustige middag voor Verstappen

Esteban Ocon was het snelst tijdens de tweede en laatste vrije training van het sprintraceweekend in Brazilië. De sessie stond vooral in het teken van longruns en het voorbereiden op de sprintrace en de hoofdrace op Interlagos. Max Verstappen werd vijfde.

De tweede vrije training tijdens een sprintraceweekend is net wat anders dan normaal. De parc fermé-reglementen zijn ingegaan, waardoor de Formule 1-teams vrijwel niks meer mogen aanpassen aan de afstelling van de auto. Toch is het maken van kilometers belangrijk, bijvoorbeeld voor de racesimulaties.

Negentien 'fulltime' F1-coureurs en Logan Sargeant verreden de sessie. Sargeant rijdt voor Williams en moet kilometers maken voor zijn superlicentie, zodat hij volgend jaar mag uitkomen in de koningsklasse voor de Britse renstal. De Amerikaan was dan ook direct op het asfalt te vinden, net als het grootste deel van de coureurs.

In het eerste kwartier kwamen direct alle beschikbare compounds voor droge weersomstandigheden aan bod. Terwijl Nicholas Latifi zich hard verremde, klokte George Russell de snelste tijd op de zachte banden. Max Verstappen begon rustig op de harde band en maakte geen aanstalten om voor de snelste tijd te gaan: longruns zijn belangrijker in VT2.

Uitslag Tweede vrije training - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met een half uur verstreken was het Esteban Ocon met de snelste rondetijd, gevolgd door de twee Mercedes-coureurs en Sergio Perez. Verstappen stond vijftiende met alleen nog een stint op de harde band, maar later werd het tijd om te kijken hoe lang de softs het volhouden onder de RB18 op Interlagos.

Sargeant deed in Brazilië wat hem eerder in Mexico niet lukte: 100 kilometer rijden voor een extra punt op zijn superlicentie. Daarmee is zijn invalsessie geslaagd en is hij weer een stap dichter bij zijn F1-debuut. Ondertussen verbeterden Perez en Verstappen hun tijden op de softs, terwijl ook de man met de officiële poleposition dit weekend, Kevin Magnussen, goede zaken deed en constant in de top tien reed.

Ook Fernando Alonso deed goede zaken in de tweede training, wat het een productieve en snelle training maakte voor Alpine. Op de softs is het mogelijk om richting de twintig ronden te rijden, maar voor de sprintrace lijkt dit net niet reëel: de sprint duurt 24 ronden of 30 minuten. Zoals we eigenlijk altijd zien, wordt het zeer waarschijnlijk een sprintrace met iedereen op mediums.

Een aantal minuten voor het einde was het voor de meeste coureurs van de topteams wel genoeg. Ocon was in de tweede training het snelst, gevolgd door Perez en George Russell. Verstappen eindigde op de vijfde plaats en pole-zitter Magnussen op de negende plaats.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden