Officieel: FIA stelt onderzoek in naar incident Vettel en Hamilton

28 jun. 2017 21:05 Redactie

Officieel onderzoek naar incident tussen Hamilton en Vettel


De FIA gaat het incident tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan onderzoeken, zo heeft de autosportbond laten weten. 

Hoewel de stewards tijdens de wedstrijd de actie van Vettel al bestraft hebben, wil de FIA nu toch gaan onderzoeken of er niet een additionele straf moet komen voor de Duitser.

Vettel reed tijdens de tweede Safety Car-periode achterop bij Lewis Hamilton, waarna hij de Brit ook nog eens van de zijkant een tik gaf. Naar eigen zeggen kreeg Vettel een 'brake-test', maar de data wees anders uit volgens de stewards. Die oordeelden dat Vettel schuldig was aan het, tot twee keer toe, aanrijden van Lewis Hamilton. Een tien seconden 'stop-and-go' penalty was het gevolg.

Al tijdens de wedstrijd kwam er felle kritiek op de straf, die volgens velen (waaronder Lewis Hamilton) veel te laag was. Hij noemde het achteraf zelfs 'bespottelijk' en 'een schande voor de sport'.

Ook de FIA wil dus gaan kijken of deze straf wel voldoende is. "Aanstaande maandag, 3 juli, zullen wij ons buigen over het incident dat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hadden tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan", laat de FIA weten. Komende maandag kan Vettel dus in theorie nog een straf opgelegd krijgen.

Saillant detail is dat Vettel komende maandag ook jarig is. De Duitse autocoureur mag dan 30 kaarsjes uitblazen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen