Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Force India bevestigt Pérez voor Formule 1-seizoen 2019

Eindelijk is de langverwachte kogel door de kerk: op de donderdag in de Verenigde Staten werd Sergio Pérez door het team van Force India officieel bevestigd als coureur voor het seizoen 2019. Het zal de zesde jaargang van de Mexicaan in dienst van de stal die nu nog als Force India door het leven gaat, zijn.

Het was een publiekelijk geheim dat Pérez nog een jaartje aan mag blijven bij Force India. Sinds de vader van Lance Stroll als onderdeel van een consortium de noodlijdende stal had overgenomen, werd in de wandelgangen al gesproken over een verlenging van het contract van de Mexicaan.

Op het Circuit of the Americas, daags voor het achttiende Grand Prix-weekend van 2018 van start gaat, konden Pérez en Force India het nieuws eindelijk wereldkundig maken. Voor Pérez wordt het zijn zesde achtereenvolgende seizoen bij de inmiddels volledig Britse stal. In 2014 werd hij als McLaren-verschoppeling aan boord gehaald. In de afgelopen vijf seizoenen reed Pérez vijf podiumplaatsen bijeen voor Force India, de laatste van die vijf behaalde hij aan het begin van dit seizoen in het Azerbeidzjaanse Baku. Wie Pérez' teamgenoot wordt is officieel nog steeds onduidelijk, al lijkt het kristalhelder dat Stroll junior die plaats in zal moeten nemen. Stroll is momenteel nog rijder van het team van Williams.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"