Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Formule 1 en FIA geven verklaring over GP Saoedi-Arabië

Dat de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië door zou gaan, ondanks de aanval op het nabijgelegen oliedepot op vrijdag, was al duidelijk. Maar wat heeft de F1 daartoe doen besluiten, ook toen er duidelijk enige weerstand vanuit de coureurs zelf kwam?

Op de nog wat vroegere vrijdagavond gaven de F1, de FIA en de teambazen aan het unaniem eens te zijn met het door laten gaan van de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië. Daarna echter bleven de coureurs onderling verder praten. Die bijeenkomst duurde in totaal vier uur en deed sterk vermoeden dat er onder coureurs wel degelijk sprake was van terughoudendheid. Op zaterdagmorgen echter werd ook zonder officiële bevestiging daarvan duidelijk dat het weekend door zou gaan. Een statement volgde om 10:00 uur Nederlandse tijd: "De Formule 1 en de FIA kunnen na gesprekken met alle teams en coureurs bevestigen dat de Grand Prix van Saoedi-Arabië doorgaat zoals gepland."

Veiligheid kan gegarandeerd worden

"Na het incident dat op vrijdag plaatsvond en waar veel over is gezegd en geschreven, hebben er uitvoerige gesprekken plaatsgevonden tussen alle aandeelhouders, de lokale autoriteiten en de veiligheidsinstanties. Zij gaven volledige en gedetailleerde garanties dat het evenement veilig is." "Er is met alle aandeelhouders afgesproken dat er een open dialoog gevoerd zal blijven worden, tijdens de het raceweekend, maar ook in de toekomst."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden