Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Verstappen tekent ongekend nieuw Red Bull-contract

Max Verstappen heeft een contract getekend met Red Bull dat in de historie van de sport zelden tot nooit is vertoond. Niet alleen gaat hij naar verluidt fors meer verdienen, hij blijft ook nog eens lang, héél lang bij Red Bull.

De kogel is door de kerk. Max Verstappen heeft zijn contract met Red Bull fors verlengd. Hij blijft tot en met 2028 bij de formatie die hem in 2015 de kans gaf om te debuteren in de Formule 1. Zijn huidige contract loopt eind volgend jaar af, dus daarmee gaat het om een contractverlenging van vijf jaar. Verstappen is daarmee voor de komende zeven jaar onder de pannen, wat een ongekend lange commitment is in de wereld van de Formule 1. Direct na het binnenslepen van de wereldtitel in Abu Dhabi echter riep Verstappen al vol bravoure dat hij dit maar wat graag voor de rest van zijn carrière met Red Bull wilde blijven doen. Helmut Marko, teamadviseur van Red Bull, gaf niet veel later aan snel met Verstappen om de tafel te willen gaan zitten.

Meer geld voor Red Bull, meer loon voor Verstappen

De nieuwe deal gaat, al wordt daar niet officieel over gerept, naar verluidt gepaard met een forse loonsverhoging. Eerder gaf Marko aan dat de bovengrens wel was bereikt, maar het aantrekken van Oracle als nieuwe titelsponsor en Bybit als een andere grote geldschieter, hebben het team meer financiële slagkracht gegeven. En vanwege de budgetlimiet kan al dat extra geld niet enkel aan de ontwikkeling van de auto worden uitgegeven. De cijfers die genoemd worden lopen op tot zo'n 35 miljoen dollar per jaar, met bonussen voor bijvoorbeeld overwinningen en een nieuwe wereldtitel mogelijk oplopend tot 40 of zelfs 50 miljoen per annum. Dat soort cijfers brengt hem ruwweg op gelijke hoogte met Lewis Hamilton, die nog tot en met 2023 bij Mercedes onder contract staat.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'