Olav Mol: "Max moet lekker bij Red Bull blijven"

09 jan. 08:00 Redactie

Olav Mol vindt dat Verstappen op zijn plek is bij Red Bull


Sinds de plotselinge aankondiging van de kersverse wereldkampioen, Nico Rosberg, om te stoppen met de formule 1, gonst het van de geruchten. Bijna alle coureurs werden vroeg of laat wel aan het team van Mercedes gelinkt. Ook Max Verstappen deed hier vrolijk aan mee door een zogenaamde open sollicitatie te sturen aan Mercedes.

Maar Verstappen ligt nog voor enige tijd vast bij Red Bull Racing. Het team wat hem zijn grote kans heeft gegeven. In eerste instantie bij het opleidingsteam, Toro Rosso. Deze mogelijkheid had Mercedes niet want ook zij hadden de jongeling maar graag ingelijfd. Nu er bij Mercedes een stoeltje vrij is gekomen, wordt er natuurlijk volop gespeculeerd.

Volgens Mol is dit nergens voor nodig en zit Verstappen op de juiste plek.

"Daar zit hij het beste op zijn plek. Niet alleen vanwege de auto, ook omdat hij daar enorm geliefd is. Red Bull-oprichter Dieter Mateschitz, adviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner hebben enorm hun nek voor Max uitgestoken. Nog nooit eerder in de historie van de F1 heeft een team het lef gehad om zo’n jonge coureur die stap te laten maken. Dat is uitermate bijzonder."

Net als veel formule 1 liefhebbers kijkt ook de vaste commentator bij Ziggosport uit naar het nieuwe seizoen. Door de vele regelwijzigingen gaat er flink wat veranderen en is de algehele verwachting dat de rondetijden flink naar beneden zullen gaan.

"Op het gebied van de auto’s krijgen we te maken met de grootste technologische veranderingen in de laatste twintig jaar. De vleugels en banden worden breder, waardoor de auto’s veel meer grip krijgen, vooral in de bochten. De auto’s zullen daardoor per rondje vier tot zes seconden harder gaan. Op het rechte stuk zullen ze iets aan snelheid gaan inboeten."

Ook van de coureurs wordt er dit seizoen meer verwacht. Zowel fysiek maar ook zullen ze beter dan ooit in staat moeten zijn om hun banden te managen. Juist daarmee kan een coureur verschil gaan maken. Een trucje wat juist Max Verstappen al ontzettend goed beheerst, zo laat Mol in gesprek met de Revu weten.

"In het komende seizoen zullen de coureurs en teams nog veel scherper naar hun banden moeten luisteren. Door de ervaring in het karten die Max heeft, is hij daar heel goed in. Het grootste wonder voor iedereen binnen het Red Bullteam was dat hij de Grand Prix van Barcelona wist te winnen op banden die echt flinterdun aan het worden waren. Max voelde perfect aan hoe ver hij die banden nog kon pushen."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen