Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2022

Onduidelijkheid over startpositie Verstappen na talloze gridstraffen voor GP Italië

Op welke positie start Max Verstappen in Italië? Liefst negen coureurs ontvingen gridstraffen voor de Italiaanse Grand Prix. Het leverde grote vraagtekens op omtrent de startvolgorde.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Charles Leclerc kwalificeerde zich als snelste en start de race zondag vanaf de eerste positie, maar daarachter wordt het schuiven en rekenen. Max Verstappen kwalificeerde zichzelf als tweede, maar ontving een gridstraf van vijf posities. Normaal gesproken zou dit resulteren in een zevende startpostitie.

Doordat ook Carlos Sainz (P3), Sergio Perez (P4), en Lewis Hamilton (P5) gridstraffen moeten incasseren verschuiven de posities. George Russell en Lando Norris profiteerden volop en starten respectievelijk als tweede en derde.

Over de positie van Verstappen doen verschillende verhalen de ronde. Zo werd gesuggereerd dat hij als zevende moet starten, maar door de gridstraffen van de coureurs achter hem lijkt het erop dat hij als vierde mag starten. In dat geval zou de top acht er als volgt uitzien.

Update: Nog altijd niet bevestigd, maar Verstappen lijkt toch als zevende te moeten starten. De interpretatie van de regels zou dan zo zijn dat een coureur zijn straf 'volledig' moet incasseren. Ondanks dat er coureurs achter hem staan die wegvallen door hogere gridstraffen.

Een eerste versie van een voorlopige startopstelling wordt later vanavond verwacht. Diverse coureurs en teambazen hebben hun ongenoegen uitgesproken over de gang van zaken.

Verwachte startopstelling GP Italië na talloze gridstraffen

Pos. Coureur Team
1. Leclerc Ferrari
2. Russell Mercedes
3. Norris McLaren
4. Ricciardo McLaren
5. Gasly AlphaTauri
6. Alonso Alpine
7. Verstappen * Red Bull
8. De Vries Williams

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden