Ontwikkeling Max Verstappen verrast teambaas Red Bull

09 mei 2017 13:34 Redactie

Max Verstappen ontwikkeld zich nog altijd razendsnel


Het is nu een jaar geleden dat Max Verstappen de overstap maakte naar Red Bull Racing. Destijds won hij in Spanje zijn eerste Formule 1 race. Teambaas Christian Horner is verrast door de snelle ontwikkeling van de Nederlander.

In een interview met Speedweek toont hij zich onder de indruk van de steile leercurve van Verstappen.

"Ik vind het nog altijd verbazingwekkend dat hij pas negentien jaar is. Zijn ontwikkeling laat me nog vaak versteld staan."

"Max leert nog altijd bij en het is voor mij een spannend proces om van zo dichtbij mee te maken. Ik vind dat we met Max en Daniel het meest opwindende rijdersduo in de Formule 1 hebben. Het zijn twee coureurs die elkaar steeds naar een hoger niveau pushen."

Dit weekend zijn alle ogen gericht op de RB13 van Red Bull. Het team komt met een grote upgrade voor de auto, waarmee het hoopt dat het de aansluiting kan hervinden met de topteams.

"De nieuwe regels zijn nog altijd erg nieuw en we worden zeker sterker. Het is duidelijk dat Mercedes en Ferrari dit jaar beter begonnen zijn dan wij. In de afgelopen races hebben we geprobeerd om de schade zo klein mogelijk te houden. Vanaf Barcelona hebben we een grotere kans om het deze teams lastig te maken."

In de eerste vier races stond Red Bull een keer op het podium. Max Verstappen knokte zichzelf van een zestiende positie naar een derde plaats tijdens de GP van China. In het WK bezetten Verstappen en Ricciardo respectievelijk de vijfde en zesde positie. In het constructeurskampioenschap staat het team op een derde positie.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen