Organisatie GP Baku verwacht veel spektakel

22 jun. 2017 19:54 Redactie

GP van Baku moet publiek op de banken krijgen


De eerste Formule 1 race in Azerbeidzjan kon vorig jaar het publiek nauwelijks boeien. De spanning was ver te zoeken en de enige inhaalacties waren aan het einde van het rechte stuk. Dit jaar moet alles anders zijn.

Directeur Arif Rahimov verwacht dat de Grand Prix van zondag veel spectaculairder wordt dan de editie van vorig jaar. 

"Het was prima, we hebben veel entertainment geboden aan de toeschouwers en de race verliep zonder problemen. De GP2-race was super, een race waarin van alles gebeurde. De F1-race was wat rustiger, maar waarschijnlijk wilden de coureurs nog geen risico nemen. Het circuit was nieuw voor hen."

"Dit jaar zal dat beter zijn. Ik geloof dat de coureurs meer risico's durven nemen en agressiever rijden."

Vorig jaar heette de GP van Azerbeidzjan nog de GP van Europa. Directeur Arif Rahimov vindt het belangrijk dat het land Azerbeidzjan nu haar 'eigen' race heeft. 

"We wilden vorig jaar de nadruk leggen op Europa en onze Europese mentaliteit aan de wereld tonen. Als land willen we een warm welkom zijn voor de toeschouwers. De naamswijziging van de GP voelt goed voor ons.  We hebben vorig jaar gemerkt dat veel fans ontdekten dat onze mentaliteit dicht bij de Europese ligt en vinden het om die reden goed om te benadrukken dat het de GP van Azerbeidzjan is."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen