Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oscar Piastri Het laatste Formule 1-nieuws over Oscar Piastri

Volg dagelijks het laatste nieuws over Formule 1-coureur Oscar Piastri. De Australiër zal in 2024 opnieuw uitkomen voor het Formule 1-team van McLaren na een indrukwekkend 'rookie year' in 2023. Zijn teamgenoot is de Brit Lando Norris.

Oscar Piastri nieuws

Oscar Piastri reed een hoop solide races in het F1-seizoen 2023. Hij behaalde veel punten voor het team, stond twee keer op het podium en won zelfs de sprintrace in Qatar. De Australiër had dus een geweldig rookiejaar, wat resulteerde in een contractverlenging tot en met 2026. Kan Piastri in 2024 meestrijden om de wereldtitel?

Over Oscar Piastri

Op 6 april 2001 werd Oscar Piastri geboren in Melbourne, Australië. Tien jaar later begon hij met karten en sinds 2014 deed hij dit professioneel. Na het winnen van een aantal Australische titels kwam hij sinds 2015 uit bij de FIA-kampioenschappen in Europa.

Eind 2016 begon Piastri met het racen in de formuleklassen. Hij werd tweede in het Britse F4-kampioenschap, waarna hij in 2018 naar de Formule Renault 2.0 overstapte en achtste werd. Een jaar later werd hij kampioen, waarna hij in 2020 overstapte naar de Formule 3. Hier won hij direct de openingsrace en later dat jaar werd hij bekroond tot wereldkampioen.

Een jaar later volgde de overstap naar de Formule 2 en kwam hij net als een jaar eerder uit voor Prema. Hij won vijf races en werd in de laatste race van het seizoen bekroond tot F2-kampioen. Er was echter nog geen plek in de Formule 1, waardoor de toen nog Alpine-junior langs de zijlijn moest toekijken.

Oscar Piastri F1

De stoeltjes bij Alpine waren in eerste instantie nog gevuld voor 2023. Esteban Ocon en Fernando Alonso zouden voor de Franse renstal uitkomen, maar een onverwachts vertrek van Alonso zorgde ervoor dat Piastri zeer snel werd aangekondigd als Alpine-coureur voor 2023. De Australiër nam hier echter direct afstand van en zei dat hij niet voor het team zou gaan rijden.

Snel werd duidelijk waarom: Piastri had al een contract binnen bij McLaren, waar hij vanaf 2023 Daniel Ricciardo zal vervangen. Hij had een geweldig jaar als rookie en scoorde belangrijke punten voor het team. Hierdoor werd zijn contract dan ook verlengd t/m 2026. Piastri en Lando Norris zijn nu het vaste coureursduo van de Britse renstal t/m in ieder geval 2025.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'