Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2022

Overtuigend Formule 1-debuut De Vries, Verstappen met hinder naar P3

Max Verstappen heeft de derde tijd gereden achter de beide Ferrari's in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje. Nyck de Vries slaagde met vlag en wimpel voor zijn F1-debuut door zijn teamgenoot te snel af te zijn.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Direct aan het begin van de eerste vrije training zien we twee nieuwe gezichten op het circuit. Nyck de Vries en Juri Vips rijden hun eerste vrije training in de Formule 1 ooit, respectievelijk voor Williams en Red Bull. De Vries rijdt lekker veel rondjes en los van een blokkerend wieltje op zijn tijd doet hij geen gekke dingen. Uiteindelijk vinden we hem terug op de achttiende plaats, vóór gelegenheidsteamgenoot Nicholas Latifi.

Daarmee doet hij het beter dan Juri Vips die zich lange tijd niet van de laatste plaats weet te rijden op harde banden. Teamgenoot Max Verstappen meldde zich vroeg in de sessie op de harde banden bovenaan de tijdenlijst, maar naarmate meer coureurs zachte banden aanspraken zakte hij verder terug.

Als even over de helft van de training Verstappen ook de zachte banden aanspreekt, is hij sneller onderweg dan alles en iedereen, maar in de laatste sector stuit hij op veel verkeer. P2 valt hem dan nog ten deel. Op dat moment bestaat de top drie uit drie verschillende teams met Carlos Sainz op P1 en George Russell op P3. Charles Leclerc echter verwijst iedereen één plekje naar achteren.

Uitslag Eerste vrije training - Spanje

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Geen verbetering meer voor Verstappen

Uiteindelijk rijdt vrijwel elke coureur zijn snelste ronde op de zachte banden. Zo ook Vips, die desondanks geen afscheid neemt van P20. Ook Verstappen neemt geen afscheid meer van de derde tijd, nadat de focus na die eerste run verlegd werd naar de long runs.

Opvallendste naam in de top tien was even die van Fernando Alonso op de vijfde plaats, al moest hij zijn snelste tijd weer inleveren. Alpine lijkt er goed bij te zitten, maar de Spanjaard moet zich wel melden bij de stewards vanwege een momentje van oponthoud met Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen meldt zich eveneens in de top zes.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'