Overzicht aantal afgelegde ronden per team tijdens de wintertest

11 mrt. 2017 11:55 Redactie

Mercedes meest productieve team, volop problemen voor McLaren


Na acht dagen testen maken de teams de balans op. In een ander bericht lieten we al de snelste rondetijden zien van deze wintertests. In dit bericht kijken we naar het aantal afgelegde ronden, wat een graadmeter is voor de betrouwbaarheid van de diverse teams.

Niet geheel verrassend zien we de Mercedes aangedreven teams van Mercedes AMG F1, Williams en Force India bovenin meedraaien. Motorische problemen kenden deze teams eigenlijk zelden. De titelverdediger zelf legde als enige meer dan 1000 ronden af. 

Ferrari was op alle dagen ook productief bezig en kende enkele kleine technische problemen. Groter waren de problemen als voor de Renault aangedreven teams. Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Renault F1 kampten allemaal bijna dagelijks met technische problemen. Onder andere door een ERS probleem in de powerunit vielen de coureurs geregeld stil op de baan. Kostbare tijd ging verloren en dat is ook direct terug te zien in het aantal afgelegde ronden. 

Red Bull legde van de topteams verreweg het minste aantal ronden af. Ruim 400 minder dan Mercedes en bijna 300 minder dan winterkampioen Ferrari. De grote vraag is of dit het team op gaat breken tijdens de eerste races. Er is immers minder data verzameld, data die belangrijk is voor het afstellen van de auto en de ontwikkeling daarvan.

Stijf onderaan staat het team van McLaren. Slechts 425 ronden, een gemiddelde van 50 ronden per dan. Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso konden met regelmaat genieten van Spaanse zonnetje. Het team kampte met grote technische problemen met de nieuwe Honda motor. Grote vraag is op Honda in staat is om deze op korte termijn op te lossen. Over twee weken begint het nieuwe Formule 1 seizoen, de tijd tikt weg voor de Japanners. 

Overzicht aantal afgelegde ronden per F1-team


Team Ronden
Mercedes 1,096
Ferrari 956
Williams 800
Sauber 788
Force India 785
Haas 715
Red Bull 684
Renault 597
Toro Rosso 584
McLaren 425
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen