Overzicht beschikbare banden per coureur

30 apr. 2017 11:01 Redactie

Welke banden hebben de coureurs nog over voor de Grand Prix van Rusland?


Vanmiddag staat de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. In Sochi gaan de coureurs strijden om de overwinning voor de Grand Prix van Rusland. Wie kan er nog een konijn uit de hoge hoed toveren op het gebied van de banden?

Voor de eerste vijf wedstrijden van het seizoen krijgen de coureurs allemaal hetzelfde aantal banden per bandensoort toegewezen. Hoe de banden vervolgens worden ingezet gedurende het weekend mogen de teams zelf bepalen.

Omdat de baan in Sochi niet heel erg uitdagend is voor de banden, zal de pitstop strategie voor de mannen uit de top 10 simpel zijn. Starten op ultrasoft en vervolgens wisselen naar supersoft. Het kan zelfs zonder pitsstop, maar omdat één bandenwissel verplicht is, zullen alle coureurs een keertje binnenkomen voor nieuwe banden.

In de top 10 zit er daarom ook weinig verschil tussen de banden. Alle coureurs uit de top 10 hebben de ultrasoft band opgebruikt en nog één of twee setjes van de supersoft band over. Buiten de top 10 hebben de coureurs nog wel een nieuw setje van de ultrasoft band over. Die coureurs zullen de omgekeerde strategie volgen: starten op supersoft en wisselen naar ultrasoft om de wedstrijd uit te rijden.

Bekijk hieronder het volledige overzicht van het aantal beschikbare banden per coureur.

Beschikbare banden GP Rusland 2017 Foto: Pirelli Motorsport

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen